Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner, makyaj aşamalarında en çok zorlanılan fakat makyajda gözlerinizin görünümünü önemli ölçüde değiştirebilecek belirleyici adımlardan biridir. Bakışlarda ince bir dokunuştan cesur bir ifadeye kadar, eyelinerınızı uygulama şekliniz gözlerinizin daha açık daha büyük görünmelerini sağlayabilir ve hatta daha çekik gözükmesi gibi şekillerini bile etkileyebilir. İster yeni başlıyor olun ister tekniğinizi geliştirmek istiyor olun, farklı eyeliner türlerini ve uygulama yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda eyeliner uygulamaları ile ilgili adım adım detayları paylaşacağız.

Eyeliner Çeşitlerine Göre Eyeliner Uygulamak

Eyeliner, makyaj malzemeleri içerisinde göz makyajının vazgeçilmez bir parçasıdır ve farklı çeşitleriyle farklı uygulama imkanları sunar. Doğru şekilde uygulandığında gözleri daha büyük daha belirgin ve çekici hale getiren eyeliner, sıvı, jel ve kalem gibi farklı eyeliner türleri bulunmaktadır ve her çeşidin farklı uygulama yöntemleri vardır. İşte farklı eyeliner çeşitlerine göre doğru uygulama teknikleri hakkında bilmeniz gerekenler!

Jel Eyeliner Nasıl Uygulanır?

Jel eyeliner genellikle bir kap içerisindedir ve uygulama yapabilmek için bir fırça gerekmektedir. Jel eyeliner kullanarak hem ince çizgiler hem de daha dramatik görünümler yaratmak için harika bir seçenektir. Küçük, açılı bir fırçayı veya sivri uçlu bir eyeliner fırçasını jel eyeliner kabının içindeki ürüne batırın. Topaklanmayı önlemek için fırçaya gelen ürünün fazlalığını silin. Gözünüzün iç köşesinden başlayın ve fırçayı kirpik çizgisi boyunca dış köşeye doğru kaydırın. Kanatlı bir görünüm için çizgiyi dış köşeden hafifçe yukarı doğru uzatın.

Kalemle Eyeliner Nasıl Uygulanır?

Kalem eyeliner, kontrol ve uygulama kolaylığı nedeniyle yeni başlayanlar için en iyi seçenektir. Fakat kalemle eyeliner çekmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bunlardan en önemlisi keskin bir çizgi sağlamak için kalemi mutlaka keskinleştirmek gerekir. Uygulama yaparken pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için göz kapağınızı yavaşça gerin. İç köşeden başlayarak kirpik çizgisi boyunca küçük çizgiler çizin ve ardından bunları düzgün bir şekilde birleştirerek son haline getirebilirsiniz.

Likit Eyeliner Nasıl Uygulanır?

Likit eyeliner, keskin ve belirgin çizgiler için en ideal eyeliner çeşididir ve sıklıkla dramatik görünümler için kullanılır. Fakat uygulaması kalem eyeliner veya fırça ile jel eyeliner uygulamaya göre daha zordur. Ürünü karıştırmak için şişeyi sallayarak başlayın. Göz kapağının ortasından başlayın ve dışarıya doğru ilerleyin, ardından iç köşeyi doldurun. Göz kaleminin kurumasını sağlamak ve göz kapağına bulaşmasını önlemek için gözlerinizi birkaç saniye kapalı tutun.

 

Eyeliner gibi göz makyajında kullanılan diğer bir ürün olan dipliner uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için “Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür?” başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Eyeliner Şekillerine Göre Eyeliner Uygulamak

Göz makyajının en etkileyici unsurlarından biri olan eyeliner, doğru şekilde uygulandığında gözlerin daha belirgin ve çekici hale gelmesini sağlar. Fakat her göz şekli için en uygun eyeliner tekniği farklılık gösterebilir. Düzgün, badem ya da yuvarlak göz şekillerine göre farklı eyeliner teknikleri vardır ve bu teknikler ile gözlerde daha iyi bir görünüm elde edebilirsiniz. İşte yuvarlak gözleri daha çekik göstermeyi sağlayan yarım eyeliner uygulamasından düşük gözler için ince eyeliner uygulamasına kadar farklı göz şekillerine göre doğru eyeliner uygulama teknikleri hakkında bilmeniz gerekenler!

İnce Eyeliner Nasıl Uygulanır?

Özellikle düşük göz kapağına sahip kişilerin sıklıkla tercih ettikleri ince bir eyeliner çizgisi, aynı zamanda ağır bir makyaj görünümü istemeyenlerin de favorisi. İnce eyeliner uygulaması çok ağır görünmeden gözleri güzelleştirmeyi sağlar. İnce eyeliner uygulaması için en iyi eyeliner seçeneği ince uçlu bir likit eyeliner veya ucu keskinleştirilmiş bir kalem olabilir. Uygulama aşamaları şu şekildedir:

 
  • 1- İnce uçlu bir likit eyeliner veya keskin bir kalem eyeliner seçin.


  • 2- Kirpik çizginize mümkün olduğunca yakın bir çizgi çizmeye özen gösterin; iç köşeden ince başlayıp dışarı doğru ilerledikçe çok hafifçe kalınlaştırarak ince eyeliner görünümünü tamamlayabilirsiniz.



  •  

Yarım Eyeliner Nasıl Uygulanır?

Yine düşük göz kapağına sahip kişilerin kullanabileceği veya yuvarlak gözlerin daha çekik gösterilebileceği bir eyeliner şekli olan yarım eyeliner, gözün sadece dış yarısına sürülerek daha açık, daha çekik, daha az dramatik bir görünüm yaratır. Uygulama aşamaları şu şekildedir:

 
  • 1- Kirpik çizginizin orta noktasından başlayarak dış köşeye doğru bir çizgi çizin.


  • 2- Daha doğal bir geçiş için dış köşeye ulaştığınızda çizgiyi yavaş yavaş kalınlaştırabilir ve yarım eyeliner görünümü tamamlayabilirsiniz.

Bantla Eyeliner Nasıl Sürülür?

Eyeliner uygulamasında bandı kılavuz olarak kullanmak mükemmel bir eşitlik ve keskin bir çizgi elde etmenize yardımcı olur. Özellikle her iki göz için eşit bir eyeliner görünümünü sağlamakta zorlanıyorsanız bu yöntemi çok severek kullanabilirsiniz. Bu tekniğin uygulama aşamaları ise şu şekildedir:

 
  • 1- Küçük bir bant parçasını her iki gözünüzün dış köşesinden kaşınıza doğru eşit ve açılı bir şekilde yerleştirin.


  • 2- Bandı eyeliner kuyruğu için rehber olarak kullanarak eyelinerınızı her zamanki gibi istediğiniz bir eyeliner çeşidi ile uygulayın.


  • 3- Keskin bir çizgi ortaya çıkarmak için bandı dikkatlice çıkarmaya özen göstermelisiniz.

Eyeliner Sürerken Bozulursa Ne Yapılmalıdır?

Eyeliner sürerken istenmeyen bir hata yaparak bozmak herkesin başına mutlaka gelen bir durumdur. Eğer eyeliner şekli bozulursa panik yapmadan hemen bir pamuklu çubuk veya makyaj temizleme mendili ile hatayı düzeltebilirsiniz. Hafifçe silerek hatayı gidermeye çalışın ve ardından biraz kapatıcı veya pudra kullanarak düzeltmeler yapabilirsiniz. Eğer eyeliner hattınız çok kalın veya simetrik değilse, ince bir fırça yardımıyla hafifletmeye veya düzeltmeye çalışabilirsiniz. Unutmayın, eyeliner uygulamada pratik yapmak zamanla daha eşit, göz şeklinizle uyumlu ve iyi görünen bir eyeliner sonucu ortaya koyacaktır.

Etiketler: blog
Mayıs 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR