Rimel Nasıl Sürülür?

Rimel Nasıl Sürülür?

Rimel, bir diğer sık kullanımı ile maskara, birçok makyaj rutininin temel ögelerinden ve gözlerdeki doğal güzelliği artırarak daha dolgun, daha uzun kirpikler sağlayan makyaj ürünlerinden biridir. Bununla birlikte, doğru bir teknik ile iyi bir maskara uygulamak, makyaj görünümünüzü daha çarpıcı hale getirir. İster uzunluk, ister dramatik bir hacim hedefliyor olun, doğru teknik büyük fark yaratır. Bu yazımızda kusursuz rimel uygulama ile ilgili uygulama adımlarını paylaşacağız. Peki adım adım rimel nasıl sürülür?

6 Adımda Maskara Sürme

  • 1- Maskarayı uygulamadan önce istek ve ihtiyaçlara uygun maskarayı seçerek başlamalısınız. İster hacim, ister uzunluk, ister kıvrıklık, ister üçünü birden arıyor olun, kirpiklerinize ve isteklerinize uygun bir formül bulabilirsiniz. Bazı maskaralar kıl fırçaya sahipken bazı fırçalar silikon uçlara sahiptir. Maskaranın malzemesi kadar şekli de oldukça önemlidir. İnce, kalın, eğik, kalından inceye gibi pek çok formda olan rimellerin her biri farklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Aynı zamanda pek çok renkte rimel bulunur ve isteğinize göre birini seçebilirsiniz.


  • 2- Kirpiklere rimel uygulamadan önce kirpikleri kıvırmak da görünümün iyileştirilmesi ve daha etkili bir uygulama için önemli bir adımdır. Bir kirpik kıvırıcı kullanarak, kıvırıcıyı kirpik diplerinize yerleştirin ve kirpiklerinizin diplerini nazikçe sıkıştırdıktan sonra birkaç saniye bu şekilde tutarak kıvrılmalarını sağlayın. Bu adım daha iyi bir görünüm sağlamasının yanında uygulama sürenizi de kısaltır.


  • 3- Tüpten çıkarttığınız maskara fırçasını kirpiklere uygulamadan önce, fırçanın üzerinde kalan fazla ürünü tüpün ağzının kenarını kullanarak azaltabilirsiniz. Bu işlem fazla uygulamadan dolayı oluşan topaklanmayı önler ve daha kontrollü bir uygulama yapılmasını sağlar.


  • 4- Rimel fırçasını üst kirpiklerinizin dip kısmına yerleştirip kökleri iyice kavrayarak kirpiklerinizin dibinden uçlarına kadar zikzak hareketlerle çekin. Bu teknik ile uygulama yapmak kirpiklerin ayrılmasına ve eşit şekilde rimel ile kaplanmasına yardımcı olur. İşlemi tüm kirpiklerinize düzgün bir şekilde uygulanana kadar birkaç kez tekrarlayın.


  • 5- İlk katın hafifçe kurumasını beklemenin ardından daha fazla hacim ve uzunluk için ikinci katı uygulayabilirsiniz. Günlük kullanımda tek kat rimel uygulaması daha çok tercih edilirken özel günler için yapılan uygulamalarda birden fazla kat rimel sürmek daha sık tercih edilir. Fakat katlar kurudukça üzerine uygulanan çok fazla katman topaklanmaya yol açabileceğinden aşırıya kaçmamaya dikkat edilmelidir.


  • 6- Son adımda kirpikleri ayırmak ve görünümü güzelleştirmek için temiz bir maskara fırçası veya kirpik tarağı kullanarak kirpikleri tarayabilir ve daha eşit ve temiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Daha belirgin ve çekik bir etki için özellikle kirpiklerin uçlarına daha fazla uygulama yapabilir ve bu uygulamayı maskara fırçasının yan tarafı yerine ucunu kullanarak da yapabilirsiniz.

 

Göz makyajında rimel ile birlikte eyeliner veya dipliner da kullanabilirsiniz. Dipliner uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için “Dipliner Nedir, Nasıl Sürülür?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Alt Kirpiklere Rimel Nasıl Uygulanır?

Alt kirpiklere maskara uygulamak, daha hafif bir dokunuş ve genellikle lekelenmeyi önlemek için farklı bir teknik gerektirebilir. Öncelikle üst kirpiklerde olduğu gibi alt kirpiklere uygulamadan önce fazla ürünün alınması önemlidir. Rimel fırçasının ucu dikey olarak tutularak ucunu alt kirpiklere hafifçe dokundurmak için kullanabilirsiniz. Maskaranın bulaşması gibi bir endişeniz varsa, alt kirpikleriniz için suya dayanıklı bir maskara kullanmayı düşünebilirsiniz. Suya dayanıklı rimeller, makyajınızın gün boyu kalıcı olmasını sağlar.

Fazla Maskara Sürmek Kirpiklerinizin Dökülmesine Sebep Olur mu?

Yaygın bir endişe, yoğun rimel kullanımının kirpik kaybına yol açıp açmayacağıdır. Normal maskara uygulaması kirpiklerin dökülmesine neden olmasa da, yanlış kullanım veya yanlış bir şekilde temizleme kirpiklerin hasar görmesine veya kaybına neden olabilir. Bu hasarları önlemek için dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:

 
  • 1- Maskara, daima gözler için tasarlanmış bir makyaj temizleyiciyle nazikçe çıkarılmalıdır. Çok sert ovalamak veya sert ürünler kullanmak kirpikleri zayıflatabilir ve dökülmelere neden olabilir.


  • 2- Günlük kullanımda suya dayanıklı formüllerden kaçınılmalıdır. Suya dayanıklı rimelin çıkarılması daha zordur ve daha fazla sürtünme veya daha sert makyaj temizleyicileri gerektirir. Sık kullanımı da bu nedenlerle daha fazla kirpik kaybına neden olabilir. Su geçirmez formüllerin özel günler için kullanılması önerilir.


  • 3- Tıpkı saç derinizdeki saçlar gibi, kirpikler de bakım ister. Kirpiklerinizi sağlıklı ve güçlü tutmak için kirpik serumu veya hint yağı gibi doğal bir yağ kullanarak bakım yapabilirsiniz.

 

Sonuç olarak rimel sürmek göz korkutucu olsa da doğru teknik ve biraz pratikle kirpik sağlığından ödün vermeden, güzel, göz alıcı kirpiklere sahip olabilirsiniz. Doğru formülü seçmeyi, dikkatli uygulamayı ve makyajı çıkarırken daima nazik olmayı unutmayın.

Etiketler: blog
Mayıs 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR