Cildinizin tahriş ve pişik olmasını engellerken günlük hayatta konforlu ve özgür bir kullanım sunan özelliklerde hasta bezleri, eczane güvencesi ve kaçırılmayacak fiyat avantajları ile Farmakozmetika kataloglarında sizlerle!
Hasta Bezi Kullanımı
Hasta bezleri, bireyin günlük hayatında özgürlüğünü ve hareket kabiliyetini korumasına yardımcı olan ve uyku esnasında efektif bir dinlenme sunan ürünlerdir. Bu ürünler çeşitli nedenlerden ötürü kullanılabilir. Yatakta hareket edememe, nörolojik hastalıklar, doğum sonrası değişiklikler ve yaşlanma sıklıkla karşılaşılan edenlerdir. Modern çağın getirdiği üstün üretim teknikleri ve kalite standartları ile yıllar içerisinde hasta bezleri müthiş konforlu ve rahat kullanılabilen ürünler haline gelmiştir. Üretim tekniklerinin ürünlerin özelliklerinin kapsamını ve efektiflik düzeyini geliştirmesi kritik bir noktadır. Örneğin; ComforVita hasta bezlerindeki ıslaklık göstergesi ile “bezi ne zaman değiştirmeliyim?” sorusunun yanıtını aramanıza gerek kalmaz. Yine modern hasta bezleri geçmişe kıyasla hayli ince üretilir ve böylelikle hareket esnekliği sağlayarak konforlu bir kullanım sunar.
Hasta bezlerinin doğru kullanımı cilt sağlığı açısından önemlidir. Cildin nemli kalması, cildi tahriş eder ve bu nedenle bezin düzenli değiştirilmesi gerekir. Yine hijyen önlemlerinin alınması enfeksiyon riskini minimize etmek açısından kritiktir. Tabi doğru kullanım için gerek şartlardan biri doğru boyutlarda bez seçimidir. Bezin çok dar ya da bol olması, bireyin konforunda belirgin ölçüde negatif etki yapacaktır. Değişim konusunda sorun yaşamamak adına özellikle yatan hastalar için cırtlı ürünler tercih edilmelidir. Bezini kendi değiştiremeyen bireyler cırtlı bezler ile değişim çok daha rahat olacaktır.
Hasta Bezi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Doğru hasta bezi seçimi; konforlu ve rahat kullanım, cilt tahrişi ve pişik, uygun emicilik ve kişisel hijyen noktalarında çok kritiktir. Kullanım amacına ve şekline bağlı olarak hasta bezi tercihiniz değişkenlik göstermelidir. Örneğin; gün boyu hareket halinde hasta bezi kullanmanız gerekiyorsa yüksek emiciliğe sahip yani sızıntı riski minimum olan bir ürünü tercih etmelisiniz. Yine uzun kullanımlarda cildin nefes alması da önemlidir ve bunu sağlayan hasta bezinin tasarımıdır. Tahriş ve pişiklerden korumak için nemi uzaklaştıran ve cildi dinlendiren bir bez tercih etmeniz önemlidir.
Kullanışlı Özellikleri İle Hasta Bezleri
Hasta bezinin tasarımından üretiminde kullanılan malzemeye kadar tüm detayları önemlidir çünkü bireyin kullanım konforunu bu detaylar şekillendirir.
Farmakozmetika’nın ürün gamı içerisinde yer alan hasta bezlerinin istisnasız tümü esnek ve cilde nefes aldıran malzemeden üretilmiştir. Yine bu ürünler sızdırmazlık özellikleri ve konforlu kullanım sunan ince tasarımları ile dikkat çeker.
Hasta bezlerinde sızıntı riskini en aza indiren çift bacaklı bariyer ve bezin değişim zamanını belirlemeye yardımcı olan ıslaklık göstergesi de önemli özelliklerdendir. Bezin değiştirilmesinde büyük kolaylık sağlayan belbantlı (cırtlı) ürünler de kişiye özel uyum sağlaması ile son dönemde ideal bir hasta bezinin özellikleri arasında yerini almıştır.
Doğum Sonrası Hasta Bezi Kullanımı
Hasta bezi kullanımının yaygın olduğu alanların başında doğum sonrası gelir. Annenin sağlığı ve hijyeni açısından bez kullanımı önemlidir çünkü doğumdan hemen sonra pelvik taban kaslarının zayıflaması veya yırtılması nedeniyle idrar kaçırma ve çeşitli nedenlerden ötürü kanamaya sıklıkla rastlanır. Bez kullanımı, doğum sonrasında hareket kabiliyetini sınırlamadan hijyen sağlayarak iyileşme ve lohusalık sürecinde anneyi destekler.
Tabi burada altını çizmemiz gereken nokta; hasta bezi kullanımının doğum sonrası duruma bağlı olduğudur. Bazı anneler için birkaç gün ya da hafta yeterli iken bazı annelerde daha uzun süreli kullanım gerekebilir. Burada doktorunuzun öneri ve yönlendirmelerini takip etmeniz gerekir.
Hasta Bezi Kaç Saatte Bir Değiştirilir?
Yetişkinlerde hasta bezinin günde en azından 4 ya da 5 kez değiştirilmesi gerekir. Tabi bu ortalamadır. Bireyin boşaltım sistemine bağlı olarak bu sayı değişkenlik gösterebilir. Örneğin; hastanın ishal gibi önemli bir boşaltım sistemi sorunu varsa bezin çok daha sık değiştirilmesi gerekir. Uzmanların bu noktada tavsiyesi; saat aralığından ziyade bezin hasta tarafından kullanıldığı anda hijyen ve cilt sağlığı açısından vakit kaybetmeden değiştirilmesi gerektiğidir. Bebekler ve çocuklar için de aynı durum geçerlidir. Tahriş ve pişik, yanlış bez kullanımında en sık karşılaşılan sorunlardır.