FarmaBLOG

  • Temmuz 14, 2022

    Özellikle teknolojik gelişmelerin artması, etkisini sağlık alanında da göstermiştir. Bunun temel nedeni, teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilimsel araştırma yöntemlerinin de gelişmesidir. Bunlarla birlikte sağlık alanında birçok ürün ve yöntem gelişmesi ortaya çıkmıştır. Ginseng ise esasen geleneksel tıpta neredeyse yüzyıllardır var olan, modern tıpta ise söz konusu gelişmelerle birlikte etkileri keşfedilen bir bitkidir ve ilaç endüstrisinde bu bitkinin yoğun olarak tercih edildiğini söylemek mümkündür.

    blog
  • Temmuz 05, 2022

    Gün içerisinde harcadığımız enerjiler, vücudumuzun yorgun düşmesine sebep olur. Bu durum ise dinlenmekle geçen halsizliklerin ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Ancak yorgunluk, her zaman gün içerisinde yapılan hareket sebebiyle ortaya çıkmaz. Vücut açısından faydalı olan birtakım besinlerin eksikliği de yorgunluk hissini beraberinde getirir. Peki yorgunluk hissi neden olur? Nasıl geçer?

    yorgunluk, yorgunluğa ne iyi gelir
  • Şubat 07, 2022

    Folik asit, doğal olarak oluşan bir B vitamini olan folatın sentetik formudur. Folat, DNA ve diğer genetik materyalin yapılmasına yardımcı olur. Özellikle doğum öncesi sağlıkta önemlidir.

    folik asit, folik asit hamilelik, hamilelikte folik asit, folik asit kullanımı, folik asit eksikliği, folik asit faydaları
  • Ocak 17, 2022

    Kışın hangi meyve ve sebzeleri yemeliyiz? Soğuyan havayla birlikte ülkenin çoğu yerinde seçim yapabileceğiniz çok sayıda kış meyvesi ve sebzesi olduğu anlamına gelir. Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini destekleyen meyve ve sebzeleri sizin için inceliyoruz. Haydi bunlara bir göz atalım!

    kış meyve, kış sebzesi, bağışıklık
  • Nisan 17, 2022

    Güneş kremleri arasındaki temel fark, güneş ışınlarını nasıl engelledikleriyle alakalıdır. Fiziksel (mineral) güneş kremleri cildinizin yüzeyine oturur ve bir kalkan görevi görürken, kimyasal güneş kremleri güneş ışınlarını emerek daha çok sünger gibi davranır.

    güneş kremi, güneş koruyucular, güneş kremi farkları, fiziksel güneş kremi, kimyasal güneş kremi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR